Pages

Saturday, August 13, 2011

Cahaya mentari sore

Tepat pukul 6 ptg semalam, timbulnya satu gambar yang amat indah jika diamati..  
Gambar depan rumah
Awan seakan-akan melindungi kawasan kampung kami daripada terkena cahaya matahari.. dan suasana agak malap dan nyaman disitu.. 


Matahari dilindungi penuh oleh awan

Kenalilah penciptaanNya bukan zatNya.. Nescaya kita akan mengenali sifat-sifatnya...

Terima kasih diucapkan kepada pembaca..

Di kesempatan ini, nak ucapkan ribuan terima kasih kepada pembaca2 (walaupon aku tau xde pon) yang setia pada blog ini.. (^_^)

Thursday, August 11, 2011

Aunur Rofiq Lil Firdaus

Pasar Malam Di Kepalamu (1999)
1. Pasar Malam Di Kepalamu (1999)

    01 Panggung Kesunyian
    02 Pasar Malam di Kepalamu
    03 Yang Terindah
    04 Diatas Air
    05 Mata Merah Saga
    06 Kereta
    07 Nyanyian Kamar
    08 Nyanyian Waktu



2. Tak Ada Habisnya (2003)
Tak Ada Habisnya (2003)

    01 - Opick - Jika Kau Cinta
    02. Lelah Sepi Rindu Benci
    03. Kenalilah
    04. Siapa Aku
    05. Yang Terindah
    06. Terbaik Terburuk
    07. Anugerah
    08. Beku
    09. Bidadari Sepi
    10. Jangan Pernah Berhenti

Istighfar (2005)

3.Istighfar (2005)

    01 - opick - Astaghfirullah
    02 - opick - alhamdullilah
    03 - Opick- kesaksian diri
    04 - Opick- Ya Robbana
    05 - Opick - allah maha besar
    06 - Opick - Shalawat Nabi
    07- Opick - Kembali Pada Allah
    08 - Opick - Cukup bagiku
    09 - Opick - Bila Waktu Telah Berakhir
    10 - Opick - Tombo Hati

Semesta Bertasbih (2006)
4. Semesta Bertasbih (2006)

    01 - Opick - Taqwa
    02 - Opick - Irhamna
    03 - Opick - Takdir (ft. Melly G)
    04 - OPICk - TERANGLAH HATI
    05 - Opick - 25 Nabi
    06 - Opick - Semesta Bertasbih
    07 - Opick - Bismillah
    08 - Opick - Satu Rindu (ft. Amanda)
    09 - Opick - Buka Mata Buka Hati
    10 - Opick - Ya Rasul (ft. Wafiq Azizah)

5. Ya Rahman (2007)

Ya Rahman (2007)
    01 - Opick - Assalaamu'alaikum
    02 - Opick - taubat
    03 - Opick - Rapuh
    04 - Opick - Pewaris Surga
    05 - Opick - Mendambamu
    06 - Opick - Haji
    07 - Opick - Allah Cinta
    08 - Opick - Beruntunglah
    09 - Opick - Ya Rahman
    10 - Opick - Khusnul Khotimah
    11 - Opick - Sedekah
    12 - Opick - Allahu Ya Salam

Cahaya Hati (2008)

6. Cahaya Hati (2008)

    01 - Opick - Hanya Allah
    02 - Opick - Cahaya Hati
    03 - Opick - Ya Nabi Salam
    04 - Opick - Alangkah Indah
    05 - Opick - Cinta Setulus Jiwa
    06 - Opick - Hamba Hamba Allah
    07 - Opick - Ketika_Cinta
    08 - Opick - Allah Ya Nur
    09 - opick_-_tuhan_lindungilah
    10 - Opick - Ramadhan Tiba


Di Bawah Langitmu (2009)
7. Di Bawah Langitmu (2009)

    01 - Opick_-_Di_Bawah_LangitMu
    02 - Opick -Maha_Melihat_Feat_Amanda
    04 - Opick -Allah_Maha_Cahaya
    05 - Opick - DenganMu Aku Hidup
    06 - Opick -Shalawat_Badar
    07 - Opick - Tafakkur
    08 - Opick - Tak_Cukupkah_Semua
    09 - Opick - Engkau_Allah
    10 - Opick - Lailahailallah_Feat_Snada



Shollu Ala Muhammad (2010)
8. Shollu Ala Muhammad (2010)

    01 - Opick Feat Finalis Festival Lagu Opick (FLO)
    02 - Opick - Allahu Akbar
    03 - Opick - Andai Waktu Memanggil
    04 - Opick - DenganMu Aku Tenang
    05 - Opick - Sholawat Muhammad
    06 - Opick Feat Ingrid FLO - Pengakuan (I'Tiraf)
    07 - Opick Feat Dian FLO - Dunia Tanpa Cinta-Nya
    08 - Opick - Tiada Duka Yang Abadi
    09 - Opick - Nyanyian Sepi
    10 - Opick - Istighfar

Wednesday, August 10, 2011

AZ PRODUCTION

Em, apa AZ PRODUCTION ni ek?? xpenah dengar je.. haha, sebab nama ni baru dicipta sempena nama ummi dan abah aku.. setakat ni tak tahu lagi kemampuan AZ PRODUCTION.. cuma boleh dikatakan ia berkaitan rapat dengan edit gambar, video or mungkin banner dan lain2 yang berkaitan dengan software komputer..

video


setelah beberapa siri video yang telah 'saja-saja' di  edit yang mungkin berjumlah 10 atau lebih, sekarang tibalah masa untuk lebih serius dengan tertubuhnya 'syarikat' ni..

video


A-Alijah; Z-Zakaria..  em, jadilah AZ.. video terbaru ialah video pertunangan kak Hanis dan abang Nizam.. video paling baik yang pernah dicipta oleh AZ PRODUCTION.. Penasihat 'syarikat' ni ialah abahku sendiri.. dia selalu memberi dorongan dan "angan"2 kepadaku.. haha.. terima kasih..

video


ok terima kasih semua yang menyokong sehingga tertubuhnya AZ PRODUCTION terutama my family..

video

Tetap dalam hatiku..

Blog ni mungkin terabai.. dah berusia 1 taun lebih kot tp xbyk yang berubah.. Mesti dia sedih sebab xselalu update.. xpe, kurang update xsemestinya xsayang.. haha.. bak kata orang "rileks sudah".. daripada orang yang xde blog tu, lebih baik ada.. post pon terpahapa je.. follower ttp sikit.. xpe2.. lepas ni akan cuba konsisten (ayat sama je cam taun lepas) haha.. ok, Xyah merajuk eh..

sekarang sedang research penyanyi popular Indonesia "Opick" - tunggu post yang akan datang..

Monday, August 1, 2011

Ramadan tiba lagi!!


Tiba-tiba rasa macam nak sangat berubah menjadi yang lebih baik.. Datangnya Ramadan kali ni memberi seribu satu makna. Peluang menyambut Ramadan kali ini terasa lainnya. Apa taknya, masa lapang yang amat luas untuk beribadat sepanjangkan bulan yang sangat barakah ini sebelum masuk kembali ke universiti lepas raya ni. Tidak disibukkan dengan komitment kerja, pelajaran malah keluarga InsyaAllah banyak masa dapat diluang bersama Ramadan..

Semata-mata kerana ALLAH dan RasulNYA